Wester rietsuiker
Wester rietsuiker
Wester rietsuikerWester rietsuikerWester rietsuikerWester rietsuiker
Wester rietsuikerWester rietsuikerWester rietsuikerWester rietsuiker

• 2 dl volle melk
• 2 ½ dl room
• 1 vanillestokje, opengesneden
• 100 gram suiker
• 5 eierdooiers
• 4 eetlepels Wester Ruwe Rietsuiker

recept: Mojito - Crème brûlée - Caipirinha - Brownies

Crème brûlée

Schraap eerst het merg uit het vanillestokje, voeg daarna het stokje toe aan de melk. Breng de melk al roerend, zachtjes aan de kook en laat het vervolgens langzaam afkoelen. Doe de suiker in een kom en zeef hierboven de melk. Giet al roerend de room, de eierdooiers en het merg uit het vanillestokje erbij. Klop het geheel ongeveer 3 minuten met de staafmixer. Giet het mengsel in ovenvaste schaaltjes en dek ze af met aluminiumfolie. Zet ze, au bain marie, gedurende 45 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 120 °C. Laat ze daarna afkoelen en plaats ze in de koelkast zodat ze door en door koud zijn.

Presentatie: elke crème brûlée bestrooien met een eetlepel Wester rietsuiker en met de hobbybrander of speciaal brûlée-brandertje laten caramelliseren. Let op dat alleen het suikerlaagje smelt en de crème brûlée koud blijft.